Коко отвъд Кошарите

Любимецът на футболистите и фолкзвездите има нова страст – Филибето. Густо!

МАЯ ЯСЕНОВА

Хазартен бос, маскиран като пастир на фолкпевици и футболисти. Години наред Константин Динев разцъкваше табла край минералните басейни в Сандански и се задоволяваше с положението на местен феодал. За разнообразие галеше руното на чалга овчици в софийския си ресторант „Кошарите”. Или пък биеше финансови инжекции на футболния си отбор „Вихрен” (Сандански). Дали заради факта, че конкуренцията силно намаля след разстрелите на добре облечени бизнесмени и други могъщи фигури, или причината е друга, но Коко, както го наричат всички, е на път да счупи черупката, в която се беше изолирал. В последните месеци той дава все по-сериозна заявка да бъде кукловод от А група. И то не само във футбола.
Първият знак обаче дойде тъкмо оттам. В края на миналата година Динев купи пловдивския „Локомотив”. На стадион „Лаута” хиляди фенове го посрещнаха като бащица и се размечтаха за славни времена и мачове в евротурнирите…
Срещу 1 милион евро Коко склони бившата собственичка на клуба Галя Топалова да му отстъпи акциите си. Освен тази сума, той брои още милион лева на данъчните, за да покрие дълговете на отбора. Първата му работа беше да ремонтира съблекалните на играчите. Човекът просто има подход.
Възмездието за тези инвестиции е повече от апетитно – Динев получава концесията върху комплекса „Лаута” за 35 години. Целият терен е общо 90 декара. И тук новият притежател трябва да инвестира 9.5 милиона лева, като планът включва ремонт на стадиона, строеж на хотел, зала, паркинг и кортове за тенис. Дали ще има възвръщаемост? Всяка майна, или поне всяка втора майна ще се закълне, че да!

Имотът е интригуващ, но не и достатъчно основание собственикът на „Кошарите” да смени приоритетите си и да се премести от Сандански в Пловдив. По-логично изглежда друго обяснение – Динев да се оттегля от югозапада заради промяна на статуквото там. Доскоро извор на пълноводен финансов поток за хазартния бос беше огромното казино „Финикс” на граничния пункт Кулата. Там наследниците на древните елини утоляваха комарджийските си страсти, защото подобни занимания в Гърция бяха табу. Забраната обаче падна и все по-малко фенове на рулетката и блек джека пресичат границата. Затова се заговори, че Динев сменя бастиона си и се прехвърля в Пловдив.
Любопитна подробност е, че

„Локомотив” тегли Коко към легендата Георги Илиев.

Покойният бос на ВАИ Холдинг беше собственик и президент на пловдивския клуб и му отделяше щедра издръжка. На „Лаута” още се просълзяват от спомени за Главния. И натоварват Динев с немалки очаквания.
Преди време в някои седмичници излезе информация, че прокуратурата разследва Динев за организирано уреждане на мачове. Към момента обаче криминалистите нямат доказателства, които да издържат в съда.
Родните магистрати са сезирани от три международни букмейкърски компании, които развиват хазартна дейност – „Спортинг бет“, „Бет сейф“ и „Бет 365″, че организирана група се е опитала да ги източи чрез залози на мачове от „А“ група. Според неофициална информация общите загуби, които са претърпели букмейкърите само за последния месец, надхвърлят 2 милиона евро. Отборите, чиито мачове се уреждат за точен резултат, са „Вихрен“, „Беласица“, „Ботев“ (Пловдив) и „Локомотив“ (Мездра).
„Според информацията, с която разполагаме, Коко Динев е босът на черното тото, а под него в йерархията е Костадин Хаджииванов – Коце Маца. В уреждането на мачове участват треньори и футболисти от почти всички отбори в „А“ група. Координатор е бившият футболист Благо Александров, който е дясна ръка на Коко Динев. Благо Александров уточнява буквално часове преди даден мач от „А“ група как трябва да завърши двубоят, след което следват залозите“, твърди криминалист пред вестник „Уикенд“.
По адрес на Коко Динев циркулират и други нелицеприятни слухове – че той, съвместно със свои арабски и азиатски партньори, урежда мачове от „А“ група заради нелегалния азиатски хазартен пазар.
В Азия залаганията са строго забранени и там процъфтява черното тото. Този бизнес е контролиран от тамошни хора, а месечният му оборот възлиза на десетки милиарди. „Има съмнения, че Динев нагласява двубои от българския шампионат не с цел да бъдат ощетявани местните букмейкъри, а за да обслужва някаква, макар и нищожна част от азиатския хазартен оазис. През 2003-а, когато висаджията Георги Илиев бе жив, се заговори, че босовете на групировката са спечелили 30 милиона долара от букмейкъри в Малайзия заради залози в размер на 1 милион, че „Локомотив“ (Пловдив) ще стане шампион на България. Тогава в схемата бяха намесени и имената на Николай Цветин и Коко Динев, които бяха от приятелския „комарджийски“ кръг на Главния.
Дали пък сега Коко Динев не е наследил бизнеса с черното тото във ВИС-2?”, пита се онлайн изданието http://www.razkritia.com . Доколко тези версии са истина, не се наемаме да гадаем. Самият Динев рядко повдига завесата на делата си. „Притеснителен съм, затова не говоря”, обяснява той в едно от редките си интервюта. Колкото и да страни от медиите обаче, харизматичният Коко успешно ги манипулира. Навира в очите им поредната фолкпевица и вместо милионите му, медиите броят обитателките в кошарата му. Там се преплитат

чалга, хромозоми, силикон.

Да ни прощава Стефан Вълдобрев, че така префасонираме заглавието на негов албум, но това е светата троица на Динев извън хазарта. Към момента две дами от фолк гилдията са удостоявани с честта да носят фамилията му. Едната е Анелия – вече бивша госпожа. Актуалната Динева е колежката й Емилия. Първата съпруга на Коко има излъчване на фатална брюнетка. Динева №2 е пълната й противоположност – невинно руса от главата до петите. И незабравима корица на FHM.
Анелия нашумя през лятото на 2002-а с парчето „Погледни ме в очите”. Пее го в упор и на Константин Динев. В края на годината цяла София е покрита с билбордове с нейния лик като рекламно лице на „Кошарите”. През февруари двамата вече са гаджета, през май се сгодяват, а на 1 юни си обещават вечна вярност в патриаршеската катедрала „Света Неделя”.

Кумуват Георги Илиев и жена му Мая.

В интервю от онова време Анелия описва мъжа си така: „Той е много по-улегнал от всички, които познавам. Константин е прям, откровен, категоричен и може да ме накара наистина да се почувствам жена, да ме направи щастлива. Има моменти, когато е романтичен. Сигурна съм с него. На него му доставя удоволствие да ме гледа, че съм щастлива. Той е истински мъж, 100 процента!” Плод на любовните игри на двойката е дъщеричката им Ивон, която вече е 6-годишна.
Изпълнителката на „Всичко води към теб” обаче се оказва просто поредната жена в голямото сърце на Коко. Настоящата му съпруга Емилия я финтира с баладата „Ела ме вземи” и циментира положението си на Първа дама в Диневата кошара с раждането на сина им Иван на 11 май 2008-а.
Сега обаче най-новото му любимо дете не е от пайнерска звезда, а от “Лаута”. Пловдивската ювентина “Локомотив”. Честито!

А ГРУПА: Къде босът вкарва гол

1.Нелина
Родена: 10 март в Русе
Образование: Завършва езикова гимназия с немски и английски език, овладява също сръбски, руски и гръцки
Умения: С тази езикова подготовка може да замести цяло преводаческо бюро
Хитове, вдъхновени от Коко: в края на 1996-а визитна картичка й става „Бял мерцедес ме преследва в живота”. Прототип на лирическия герой е Коко Динев.
Деца: ражда сина си Кристиян на 2 октомври 2003. Според някои детето е плод на любовта с Динев.

2.Анелия
Родена: 1 юли 1982 в Стара Загора
Образование: Музикално училище „Филип Кутев” в Котел, Държавната музикална академия „Панчо Владигеров” в София – следва „Поп и джаз пеене”
Умения: свири виртуозно на гъдулка
Хитове, вдъхновени от Коко: „Обичай ме”, „Не поглеждай назад”, „Как предаде любовта”

3.Емилия
Родена: 21 март 1982 в Раднево
Образование: Паралелка с профил „Музика” в Димитровград
Умения: да влиза под кожата в точното време и на точното място
Хитове, вдъхновени от Коко: „Родена съм да те обичам”

4.Преслава
Родена: 26 юни 1984 в Добрич
Образование: средно
Умения: да превръща всяко парче в хит
Хитове, вдъхновени от Коко: Няма. Тя самата отрича да има интимна връзка с милионера. Слуховете за любовна афера тръгнаха от клюкарски издания в Пловдив. Те „цитират” съседи на фолк звездата, според които мерцедесът на Динев осъмвал паркиран пред кооперацията й близо до „Лаута”. Жълтата преса се кълнеше, и че двамата имали любовни уикенди в Гърция.

5.Софи Маринова
Родена: 5 декември 1975 в Етрополе
Образование: до VIII клас учи в строителен техникум. После се мести и учи още две години в училище за шев и кройка. През цялото време е отличничка. Когато е в 10-и клас музиканти от местен оркестър я канят за певица. Баща й е против, но след хиляди сълзи и кандърми Софи постига своето – напуска училище и тръгва по пътя на славата.
Умения: изключителен вокален диапазон, обхващащ пет октави
Хитове, вдъхновени от Коко: Няма. Според собствените й твърдения, връзката й с Динев била кратка, но „той е голям женкар и не е за мен. Всеки път му целувам ръка, като го видя, защото много ми е помогнал в кариерата и живота“, казва Софи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: