>Георги Неделчев напуска FHM

>Съобщение от главния редактор на списанието

Поради зачестилите въпроси към мен се чувствам длъжен да уведомя всички почитатели на списание FHM, че от средата на януари не изпълнявам ангажиментите си като негов главен редактор.

Финансовите задължения на издателите му към мен и към фотографи, автори и модели достигнаха нива, отвъд които е невъзможно да продължа работа – независимо от доброто си желание и воля. Заедно с мен екипа на списанието напуска и редакторката Кристина Стамболова, както и всички привлечени от нас външни сътрудници.

Въпреки добрите си пазарни позиции, продажби и популярност, голяма част от които се дължат на моите и на екипа ми усилия, FHM в момента не функционира нормално като списание – поради изключително лош мениджмънт и липсата на доверие към издателите му от страна на рекламния бизнес. Многократните им уверения, че ситуацията ще се промени, не се оказват нищо друго освен хвърляне на прах в очите и протакане. Така на практика се стига до безплатна експлоатация на интелектуалния труд на голям брой хора – нещо, на което не желая да бъда нито жертва, нито привърженик.

Ето защо с това писмо подчертавам, че към днешна дата нямам нищо общо със списание FHM и каквито и да било обещания, давани от сегашния му екип. Нека всички знаят, че в момента там работят хора, които не са получавали заплати от няколко месеца, и единствената причина да продължават да го правят, е наивност или пък опасения, че трудно биха си намерили подобна работа другаде.

Вече не нося отговорност и за конкурса Мис FHM 2010, чиито финали наближават. Не бих съветвал нито един модел, фотограф или сътрудник да очаква добросъвестно отношение и професионализъм от хората, които стоят зад списанието в момента. Мога само да ги уверя, че в мое лице винаги са имали и ще продължат да имат принципен и лоялен партньор. Надявам се в най-скоро време нашето сътрудничество да продължи в друга, далеч по-хармонична среда.

Винаги съм вярвал, че когато човек си върши работата съвестно и професионално, положителните резултати не закъсняват. Дали FHM ще запази успешното си пазарно присъствие без мен като редактор, или пък аз ще намеря или създам по-добро списание (с всички поуки, които съм си извлякъл от последната една година) – това времето ще покаже.

Благодаря на всички, които са подкрепяли работата ми с доверие и усилия. Искам да ги уверя, че занапред те ще бъдат по-добре възнаградени.

Георги Неделчев,
Гл. редактор на FHM, април 2009 – януари 2010

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: