Интервю на Георги Неделчев за в. „Зов“

Основният коз на списание “69” е българското му съдържание, казва неговият издател

– Г-н Неделчев, какво Ви подтикна да напуснете списание  “Плейбой” и да се захванете с нелеката задача да издавате собствено списание?

“Плейбой” го напуснах преди 3 години, по собствено желание, защото исках да има по-добро развитие в редакторската ми кариера. И за да не бъда запомнен единствено с това списание. Написах и книга, с която обобщих 4-те интересни години, прекарани там. След това бях шеф на “Мач магазин” и FHM, преди да се стигне до идеята да направя свое собствено издание. Вече имам достатъчно опит, за да зная какво се търси и какво най-много би допаднало на читателите.

– Чия е идеята да се казва “69” и има ли препратки към еротиката в това число?

Идеята е моя – това е годината, в която съм роден. Помислих си, че една цифра е много удобно име за списание, запомня се лесно. А от цифрите по-удачна от 69 има ли? Препратки към еротиката… естествено че има, но не е само такъв намекът. Логото ни е като американски пътен знак. Искаме №69 да бъде магистрала, по която един мъж пътува към по-хубавия и вълнуващ живот. Неоновата светлина от логото навява усещане за клуб, за нощен живот, за нещо секси.

– Какво отличава списанието от останалите на пазара?

– Най-вече това, че е изцяло българско – и като марка, и като съдържание. Цената му е по-достъпна. Излизаме по-начесто от другите мъжки списания. Имаме много по-голямо разнообразие от модели и фотосесии. Същевременно – няма нищо излишно, липсват онези скучни материали, които в други списания се слагат “за пълнеж”.

– Има ли ниша, която не беше разработена и списание “69”  успя да запълни?

– Ами да, това е именно нишата на по-достъпното, изцяло българско мъжко издание, с по-актуална информация и повече снимки. На Запад също има такива местни списания, които успешно конкурират лицензните месечни заглавия.

– Има ли теми табу в списанието?

– Да, например табу е да бъдем неучтиви към моделите си и въобще към жените. В някои други списания подигравателният тон към момичетата е често срещано явление. При нас то не съществува.

– Трудно ли се ръководи едно мъжко списание, с много сексапил по страниците му?

– Ако беше лесно, всеки щеше да иска да го прави. Впрочем, явно отстрани изглежда лесно. През последната година имаше някои опити да се правят мъжки издания, които приключиха скоропостижно. Видя се, че работата не се свежда само до това да позираш с хубави жени по заведенията с пура в ръка.

– Случва ли се   моделите от списанията да минават първо през леглото на главния редактор?

Хаха, любим въпрос. На него каквото и да му се отговори, все ще е лошо. Ако кажа, че никога не се е случвало – бих бил доста съмнителен като мъж, още повече, че не съм женен и мога да си го позволя. А и пречи ли например да се сближа с някое хубаво момиче и после чак да му предложа да се снима при нас? Ако пък кажа, че това е условие, за да се появи всеки модел на страниците на списанието, би било абсолютно невярно. Не ми се налага да използвам списанието си като аргумент за запознанство.

Но ако ме питате дали доста момичета се свързват с мен с цел да се снимат – да, така е, търсят ме. Досега обаче няма случай някоя да се е оплакала, че е изнудвана за нещо от мен или от колегите ми. Просто не сме такива хора. Държим на достойнството и репутацията си.

– Освен красиви жени, какво може заинтригува читателя да закупи списанието?

– Светска хроника, лайфстайл-съвети, интересни статии и разкази, интервюта… Нормалните неща за всяко мъжко списание. Но повтарям – акцентът е изцяло върху българското съдържание. Нямаме например интервюта с холивудски актьори или режисьори, нито пък фотосесии с американска мода. Пишем най-вече за неща, които заобикалят и интересуват българина и присъстват в ежедневието му.

– Често името Ви е свързвано с красавицата Николета Лозанова. Имало ли е нещо повече от съвместна работа?

– Не. Въпреки че нямам никакъв интерес да опровергавам подозренията. Казвал съм го в много интервюта – с Николета просто сме добри приятели и си помагаме взаимно. Така се случи, че от самото начало на запознанството ни не гледам на нея като на сексуален обект. Знам, че няма да ми повярвате, но е факт. Гледам на нея като на някакво странно същество, като на извънземно. Красива е като картинка и възхищението ми е твърде голямо, за да я възприема в сексуален план.

– Чия  беше идеята за фотосесията на Валери Божинов и Николета Лозанова. Буквално взривихте пазара с излизането на броя?

– Беше наша идея, искахме да направим интервю с него и малка модна фотосесия. Впоследствие дойде шансът и тя да се присъедини към него. Отначало не планирахме тези снимки за корицата. После обаче усетих, че темата за тяхната връзка става доста актуална. Щях да съм луд, ако не се бях възползвал от засиления медиен интерес към тях. Впрочем, новата ни корица – с изгряващите поп-фолк звезди Дебора и Кристиана, е не по-малко актуална, след техния съвместен хит с колегата им Крум.

– Какво не бихте направил за пари, а за много пари?

– Не бих сложил на корицата модел, който не заслужава това. Но срещу много пари – защо не. Стига те да са достатъчни, за да компенсират по-слабите продажби (смее се – б.а.).

– Как трябва да изглежда съвременната българка през очите на един ценител на женската красота като вас?

– Трябва да има собствен стил. Да вярва повече в себе си. Да се стреми да бъде максимално естествена. Но самочувствието е най-важното изискване. За съжаление, има много хубави момичета, които не си вярват достатъчно.

– Сексапил или ум?

– Умът винаги води и до сексапил. Една жена, която знае какво и кога да направи или каже, винаги е по-секси от някоя, която е просто красива, но глуповата.

– Коя е най-сексапилната жена, появявала се на кориците на мъжко списание според вас?

– Не мога да изброя само едно име. Камелия, Николета, Аксиния, Златка Райкова, Деси Слава… Едва ли ще учудя някого с този списък.

– Какви  качества трябва да притежава един модел. Какви са съвременните тенденции в модата?

– Освен добра визия, трябва и да има излъчване, нещо специфично. Ще повторя отново – самочувствие. Напоследък все повече се търсят естествено красиви момичета, с минимум корекции по тялото.

– Как се забавлява Георги Неделчев и как, обграден от толкова красота, успя  да остане един от най-желаните ергени в България?

– Нищо нестандартно няма в забавленията ми. Обичам да ходя на кино, в подходяща компания. Любимото ми заведение е “Брилянтин”. Често ходя и в Night Flight. Нямам този комплекс да се срамувам от поп-фолка. Напоследък започнах да ходя и на баскетболни мачове. Не съм много по пътуванията, но обичам да ходя в родния си град Русе, както и в Търново, Варна…

Как съм успял да остана ерген ли? Не е толкова трудно, а и не е особен повод за гордост. Красивите жени около мен действат респектиращо и това понякога е пречка в личния живот. Но не се оплаквам, за всичко има време. На този етап може да се каже, че съм женен за работата си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: