RSS

Шест месеца удари под кръста

14 Ноем

Двата безплатни билета, по-леки ръкавици и допинг… Кличко води война срещу Кубрат с всички средства

Kubrat Pulev_07

Пренебрежението, с което Владимир Кличко и промоутърите му от неговата компания „К2“ демонстрираха към Кубрат през последните месеци, не отива на шампион от такъв голям ранг. След като изсипа тонове обиди за Кобрата, украинецът се усети, че всъщност трябва да се погрижи залата на 15 ноември да бъде пълна. И обърна плочата.
Ласкателствата по адрес на Кубрат звучат фалшиво, но явно имат ефект. В 16-хилядната „О2 арена“, в която ще се състои дуелът, не останаха празни места и непродадени билети. Цените тръгват от 57 евро и стигат до 692 евро за ВИП-зоната.

Пулев е обиден, но се държи като джентълмен. Не прекрачва границата на добрия тон, макар да има пълно основание да го направи. Първоначално от отбора на Кличко категорично отказват да предоставят дори и един безплатен билет на своя претендент. В крайна сметка отпускат два пропуска без пари на нашето момче, което го жегва жестоко.
„Ще дам единия билет на брат ми, за да съм спокоен, че поне той ще гледа срещата на добро място. С другия не съм решил още какво да правя. Много отдавна купих по интернет билети за най-близките си приятели. Похарчих хиляди евро, но не в това е въпроса, а в отношението. Подобни номера могат само да ме мотивират още по-силно да дам повече от това, на което съм способен“, казва Кобрата по телефона от Германия.
Пулев не смята да си мълчи до край. Поне не и за всичко. Настоява да допинг-контрол на Кличко в месеца преди мача, но Владимир отказва. Не е длъжен да го прави. Той, както и Кубрат ще бъдат проверени само веднъж – след двубоя като единствената проба, която ще дадат е с урина. Публична тайна е, че само кръвен тест може да улови замаскирани следи от употреба на анаболни стероиди година назад.
„Щом бягаш от допинг-контрол, значи взимаш допинг. Мен ме проверяват по десетина пъти годишно и не се притеснявам да заявя във всеки момент къде съм“, повиши тон нашето момче по време на пресконференцията в Хамбург.
„На теб ако не ти се боксира или те хваща страх, винаги можеш да си останеш у дома“, контрира с ехидна усмивка Кличко.
Докато Кобрата се поти и тренира гол до кръста през юни в задушната зала без климатик в „Динаабад“, докато през юли катери „Зъбчето“ на Белмекен гонен като от зло куче по петите от непознаващия милост Ото Рамин, Володя го раздаваше лежерно. Устройва си зле скроени сценки с побелелия някогашен лъв на ринга Шанън Бригс, който ту го напада на тренировка, ту смушава обяда му в тузарски ресторант в Маями. И каква беда, при последната „атака“ украинецът изля чаша с вода, за да охлади страстите на американеца, но чашата се счупи и от стъклото уж нарани ръката си.
Кубрат се е затворил в залата в Марцан в Източен Берлин и на моменти прилича на анимационния герой на Фред Флинстоун, когато хваща една дървена бухалка и почва да млати с все сила. На Кличко не му пука, че е заобиколен от папараци докато излиза от морето на ваканция в Италия, подкрепяйки заголилата корем бременна половинка Хейдън Панатиър.

Kubrat Pulev_04

Кога ще прозвучи Менделсон за Кубрат и Андреа?

А Кубрат? Кога за него ще зазвучи „Менделсон“? По този въпрос също не се говори много, но Кобрата веднъж вече го каза: „Ставам световен шампион и вдигам сватба.“
Историята може да стане актуална някъде след полунощ на 15 ноември. Тогава любимата на боксьора Андреа ще е притихнала някъде у дома, а пръстите й ще са посинели от стискане пред телевизора. Не, тя няма да е в Хамбург. Не й е позволено. Никога досега не е допускана на живо да гледа Пулев, откакто той загърби аматьорския ринг. Дали от суеверие, дали, защото се страхува, че любимата му може да не понесе жестокостта и кръвта, която се лее между въжетата, но боксовата зала е забранена територия за певицата.
Тя не се пренесе и при него, когато той се установи за постоянно в Германия.
„Боксът е мъжко занимание. Залата за бокс не е място за жена“, отсича 33-годишният ни боксьор с неохота. Интимният му свят определено не е сред предпочитаните от него теми за разговор.

ВЛАДИСЛАВА ЛАЗАРОВА,

списание Biograph #36

 

 
Вашият коментар

Posted by на ноември 14, 2014 in Новини, Статии

 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: