>Body of Lies

>

Страхотен филм. Нещо средно между Spy Games и The Kingdom. Оказа се по-хубав, отколкото трейлърът и американският боксофис загатваха.
Изненадващо добър диалог – почти няма слаба реплика. Има само един преигран момент – когато терористите измъчват Ди Каприо и аха-аха да го утрепят. Там патетиката идва малко в излишък. Но всичко останало, през цялото време – сценарий, режисура, операторски стил, актьори, музика – е почти съвършено.

Над всички отново се извисява Ръсел Кроу. Просто не мога да повярвам, че този актьор, който има само гениални роли (ако не броим онази в „Доказано жив“, но там го играеше влюбен в Мег Райън, така че му прощаваме), получи своя „Оскар“ за най-елементарната измежду всички – онази в „Гладиатор“.
И в „Мрежа от лъжи“, както и в шедьовъра на Майкъл Ман „Вътрешен човек“, Ръсел е получил възможно най-благодатния, тоест – достатъчно противоречив, персонаж. В ролята на началника от ЦРУ Ед Хофман Кроу играе с всичко – с тяло, с очи, с трепване на ъгълчетата на устните и най-вече с глас. Това е актьорът с най-изразителния глас в Холивуд.

Срещу него Ди Каприо е конвенционален, но все пак достатъчно убедителен – особено в сцените с жени, които са негов специалитет.

Две много силни поддържащи роли – на Марк Стронг като шефа на йорданското разузнаване Хани Салаам и на красивата Голшифте Фарахани като медицинската сестра Айша.

Финалните надписи пък започват с If The World от новия албум на „Гънс Ен’ Роузес“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: