Цитат на деня: Българите и садо-мазо сексът

bdsm-for-beginners-blindfolded

Такъв тип секс стана по-популярен след поредицата книги и филми “50 нюанса сиво” и свободния достъп до порно. Така се разпространиха и БДСМ практиките (връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм – от англ. ез). Нивото на сексуалната интелигентност обаче е ниско.

Хората се опитват да пробват нещо, без да разбират какви могат да бъдат последствията и къде са допустимите граници. Затова в обществата, където практикуват това, винаги има лекции или обучения. Например сега се развива школата на Шибари. Това е изкуството на връзването, което идва още от Япония. В наши дни се практикува доста активно сред хората, които обичат обездвижване. А това е голям фетиш както при жените, така и при мъжете. При такива практики е много важно хората да знаят къде се намират нервите, кръвоносните съдове, за да не притиснат нещо, да не осакатят партньора, а да се получи приятна играта, сексуалното изживяване. Един преподавател по Шибари разказваше, че то може да се използва като психотерапия, понеже връзването в такъв формат имитира прегръдка. Много силна и приятна. И човекът, който връзва, може да помогне на връзвания да излекува свои много дълбоки психични травми. Но ако дадете въжето на човек, който нищо не разбира от тази материя, може да стане беля.

olesqВсеки си има своите фетишчета. Някои обичат свинските опашки, понеже те са по-хард и повече се впиват в кожата. Например този, който е в подчинена позиция, може да хареса, че има червени следи от тях. Коланите са по-безопасни – не притискат толкова съдове и нерви. Това е форматът за здравословна сексуалност на възрастен човек. Не е здравословно обаче, когато вече не можеш да чувстваш възбуда, както и да не изпитваш оргазъм без тези средства.

Д-р Олеся Ямполска, психиатър и сексолог, в интервю пред в. „24 часа“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: