„Галени“ – дебютът на красивата Мона

Едно от най-красивите и талантливи момичета на Кюстендил – 17-годишната Симона Петрова (Mona)- официално дебютира на музикалната сцена с първия си сингъл и видеоклип „Галени“. Парчето е във все по-популярния стил етно-хаус и се отличава със запомняща се мелодия по български народни мотиви и бомбастичен клубен саунд. Режисьор на ефектния видеоклип, сниман предимно в Гърция, е Радостин Събев-Шошо.

Симона, която от години се занимава с народно пеене, модернизира българския фолклор в стремежа си да го популяризира сред младите хора. Парчето е нов съвременен вариант на народна песен от родопска фолклорна област, посветена на несподелената любов.  

,,За мен създаването на тази песен донесе неописуеми емоции. Главната ми цел и идея, с която създадох песента е, че искам младите хора да обичат и ценят народната музика, да ценят корените си. Виждам как любовта по българското в младите увяхва, което за мен е много тъжно. Точно заради това създадох ,,Галени”, за да възродя по някакъв начин обичта и искрата към България в подрастващото поколение“, споделя младата надежда на българската музика.

Сюжетът на видеоклипа е разделен на шест части, като две от тях са снимани във фабриката на известният български дизайнер Мони Петров, а  останалите четири в Кавала, Керамоти и Порто Лагос в Гърция. Само за изработката на една от шестте визии на певицата са отишли 34 часа труд, а за друга нейна визия са били нужни 12 метра плат.

С дебютния си проект Мона иска да покаже и любовта и загрижеността си към животните и затова във видеото участва и алпаката Аспарух. А по време на снимките в Гърция на една от локациите се появяват и делфини, които плуват в свободна среда и попадат във видеото. Идеята на Мона е да покаже красотата на българската музика във всяка една среда извън рамките на страната ни.

Певицата вече работи по следващите си два сингъла, които ще излязат скоро. Тя се занимава с музика от 8-годишна. Участвала е на множество фолклори конкурси и винаги печели големите награди. В началото на 2020-а, когато е все още на 15 години, тя става част от хор ,,Ваня Монева” и се превръща в най-младия изпълнител в неговата история.

Ето и няколко ексклузивни кадъра, заснети по време на работата по „Галени“ от режисьора на клипа Радостин Събев:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: