Ако хубавата Елена беше грозна

Фотография: Велислава Каймаканова за FHM
Фотография: Велислава Каймаканова за FHM

 
 

VenciВенци Мицов, Lentata.com
 
 
В България можеш да си всякакъв – може да си убил човек, може да си откраднал милиони, може да си пребил поне 10 души и да си ги пратил за дълго в травматология.
Може да си всякакъв, стига да размахваш пръст, да раздаваш морални присъди, да обясняваш на всички, че са нечестни и да им казваш как стават нещата.
Това си мислех днес, докато гледах голата снимка на служителката в НЕК на име Елена.

Ако Елена беше грозна, дъщеря на районен кмет на община еди коя си и беше завършила съмнително образование, никой нямаше да се сети за нея.
Кой се сети за онази Калина, дъщеря на близък приятел на Бойко Борисов?
Кой се сети за Фикрет Хюсеинов, депутат от 40-то народно събрание, заместник-председател на комисията по култура, но стругаро-фрезист по образование.
Не, ние обичаме да размахваме пръст, водени от псевдоморални подбуди – Аууу, тая е гола, тая блудница, тая никаквица, как може да работи еди къде си.

Дали всички тия лицемерни чички и лелки биха изгорили на клада голите модели от картините на Рубенс или пък моделите на Хелмут Нютон?
А дали модел на Хелмут Нютон би могъл да почне работа в НЕК?
Едва ли. У нас голотата не се възприема като естетическо изразно стредство, нито като еротика.
Не, у нас голотата задължително е свързана с работа на околовръстното за 10 лева на сеанс.

В България може да си всякакъв – от обикновен тъпак с тесен кръгозор и желание на втората ракия да биеш жена си, а на четвъртата да налиташ на бой на съседите.
Но въпреки това да се чувстваш достатъчно добър, за да раздаваш присъди във Фейсбук или в кварталната кръчма, гледайки новините.
„Ти ли ше ми кажеш ма, курво? Ти колко п***и си лапала, за да стигнеш до екран?“ – ето така звучи моралната присъда в KLETA MAJKA BALGARIA.
Иначе сме големи родолюбци. Иначе ние сме готови да изгоним мръсните нашественици от Сирия, които ядат къшея хлебец на бедните ни дечица.
Нищо, че вчера сме изтеглили овърдрафт от кредитната си карта, за да си купим за 2000 лева Iphone 5s, да го сложим в джоба си и после да се обадим по него на мама и тате на село, да ни пратят лютеница, че е мизерия и няма с какво да нахраним децата си, щото бежанците изядоха бюджета.

По десетобалната система за морал ние сме със 7 милиона точки. Имаме толкова висок морал, че дори новородените ни се струват виновни.
Не пиша този ядосан текст, за да защитавам когото и да било, камо ли пък голата моделка, започнала работа в НЕК.
Изобщо не знам дали красивата дама е компетентна, нито пък дали взема 3000 лева заплата.
А и изобщо не ме интересува.
Пиша този текст, защото вече не знам какво ни става.
Превърнахме се в стадо вълци, които са готови да изядат всеки. Ама буквално всеки – от продавача в лавката, защото откъде има тоя продавач пари да си купи гарсониера.
През комшията, който си е сменил дограмата. Откъде пари за тая дограма?
Та до голите моделки, по които тайно мъжете точат лиги в нета, а жените ги гледат с нескрита завист заради фигурата им.
Но после всички гракваме – „Тия са долни жени, ние не искаме те да работят никога и никъде, да умират!“.
Същото си мислим и за бежанците!
Същото си мислим и за нашите политически противници!
Лошата новина е, че същото мислят и всички останали за нас.
Ние сме в предвоенно състояние, само че още не го знаем. И тая война няма да избухне заради някакви важни неща, а заради 2-3 голи снимки на някоя държавна служителка.

Ние сме България. Страната, в която оня ден двама таксиметрови шофьори се млатиха с тояги заради 5 лева…

P.S. И между другото, като бяхте срещу голотата, защо гласувахте за Волен Сидеров?

One thought on “Ако хубавата Елена беше грозна

Add yours

 1. „Пиша този текст, защото вече не знам какво ни става.“

  От ясно по-ясно: Много органи са се развили за сметка на мозъка… Предимно органите на властта. Когато държавата тъпче на 1 място с години и не може да посрещне нуждите на народа, елита е от мутри и проститутки, денонощно и с години ни натрапват едни и същи лица в Тв, в политиката и т.н. Нормално е хората да са недоволни и озлобени, а робското съзнание пречи да подадат глас и глава – плюят по всичко, което сметнат, че им пречи, че не могат да имат и по това, което не могат да достигнат, че е по-лесно. Но само толкова! Много хора нямат 5лв в джоба, но имат лъскава кола в гаража, която не могат да „изхранят“ и хващат метрото по претекст, че няма къде да паркират, обаче трябва да начешат комплекса си, който ги прояжда като молец-чорап!
  Много хора се връщат от чужбина и казват: Тука си е най!, защото селянийката и слободийката я няма никъде другаде! Само в БГ може да излезеш с 30-40лв в джоба, да идеш на кръчма, да удариш 2-3 бири с мезе, да платиш вход 5лв и да друсаш бесни кючеци в дискотеката, насвяткан до козирката и да ти останат кинти да си хванеш такси в ранни зори до вкъщи!

  В страните с висок стандарт хората са видимо спокойни, нямат притеснения за комфорта си, съзнанието им е освободено. Системата работи И ЗА ТЯХ – хем вълка сит, хем агнето цяло.

  А ние сме спрели във времето – системата е тромава и изнервяща, няма кяр тя да бъде в полза и да осигури баланс.
  По този повод се сетих за този виц: „Заглавие във вестник гласи: Наближава краят на света, ако не ви се умира идете в България, там още са с 30 години назад във времето.“
  И Левски е казал, че „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: